Tack för ert engagemang!

Sommarblomster på äng. Foto: Jennie Corneskog

Vi lägger ytterligare en termin bakom oss nu när midsommar står för dörren. Under våren har vi på Göteborgs universitet kommit en bit på väg i arbetet med vår nya vision. Många medarbetare har bidragit, diskuterat kärnvärden och strategiska ställningstaganden.

Våren har också präglats av diskussioner kopplat till Regeringens betänkande En långsiktigt samordnad och dialogbaserad styrning av högskolan. Detta är en viktig fråga för oss alla och kan få konsekvenser för hur universitet och högskolor styrs och finansieras framöver. Efter remissrundor ute på fakulteter och andra enheter skickades ett samlat remissvar från oss på Göteborgs universitet i veckan som gick.

Ett annat område som krävde mångas engagemang under våren var forskningsutvärderingen RED19. Satsningen kulminerade i ett platsbesök i april med över 100 externa bedömare och många av er har engagerat sig i detta arbete. Till hösten fortsätter arbetet med att ta hand om det som framkommit.

Som vanligt är våra forskare efterfrågade och kommer att delta på olika håll under Almedalsveckan. Flera seminarier går att följa via livestreaming. Här hittar du de flesta av de seminarier där Göteborgs universitet deltar: Almedalen 2019

Stort tack alla för ert engagemang.

Nu stundar midsommar och snart semestertider för många. Jag önskar er alla en härlig och avkopplande sommar!