Jag känner mig välkommen

Efter några riktigt intensiva dagar, återvände jag idag från Visby till Göteborg. Almedalen är slut för denna gång. För mig blev det verkligen en rivstart in i rektorsjobbet och jag har under veckan haft möjlighet att under ytterst informella former få träffa flera av mina medarbetare vid universitetet.

Att äta frukost med forskare från olika fakulteter, de flesta involverade i UGOT Challenges olika projekt, att talas vid på Västsvenska arenan med politiker från Västra Götalandsregionen och från staden, med personer från handelskammaren, andra lärosäten i regionen, näringslivsrepresentanter, kolleger och vänner har varit en så positiv upplevelse och har fått mig att känna mig välkommen. Tack för allt vänligt bemötande!

Prorektor Mattias Goksör och jag har fått tid att prata om ledningsarbetet framöver, och det känns väldigt tryggt att ha honom vid min sida. Mattias är lugn och saklig men med en stor portion humor. Det ska bli så roligt att få arbeta tillsammans. Vi fick också tillfälle att gratulera honom särskilt till att han blivit utnämnd till professor.

Hela universitetsledningen med Jörgen Tholin, Staffan Edén, Mette Sandoff, Marie Smedbro (t f universitetsdirektör när Jörgen slutar den 13 augusti), GUS tidigare ordförande och vice ordförande, samt nytillträdda sådana och rektorsrådet Helena Lindholm träffades i olika konstellationer under veckan som gick.

Nu är jag på plats i Vasaparken och har fattat de första rektorsbesluten: ledningen är utsedd. Känns bra.

Jag önskar alla en fin och avkopplande sommar!

I Almedalen fick jag också tillfälle att träffa studentrepresentanter från GUS, Göteborgs universitets studentkårer. Från vänster: Ellinor Alvesson, ny ordförande GUS, jag, prorektor Mattias Goksör, Lina Dahlin, ny vice ordförande GUS, Lina Olofsson, avgående ordförande GUS, Simon Ivarsson, avgående vice ordförande GUS.